Hensikten er at virksomheten selv skal ha god oversikt i dialogen med overordnet departement. Veiledning om regler for overføringer og budsjettfullmakter er gitt i Finansdepartementets veileder for statlig budsjettarbeid.
Ved beregning av mulig overførbart beløp utarbeides en tabell der det tas utgangspunkt i regnskapslinjer for utgiftskapitler og driftsposter med mer-/mindreutgift fra kolonnen i bevilgningsrapporteringen. Regnskapslinjer fra bevilgningsrapporteringen der det ikke er grunnlag for å søke om overføring av midler kan utelates i tabellen. Videre tas det hensyn til eventuelle avgitte belastningsfullmakter og mer-/mindreinntekter i henhold til merinntektsfullmakter. Eventuell omdisponering fra post 01 til 45 eller til post 01/21 fra neste års bevilgning, og innsparinger som følge av fullmaktene må også fylles inn i tabellen. I Finansdepartementets rundskriv R-110 er departementenes fullmakter til å benytte bevilgningsreglementets unntaksbestemmelser beskrevet nærmere. Det gjelder f.eks. adgang til å omdisponere fra post 01 til post 45.
Inntil 5 prosent av ubrukt bevilgning på driftsposter kan overføres til neste budsjettår, se omtale av unntak fra bevilgningsreglementet § 5 i veileder for statlig budsjettarbeid punkt 2.4.2.3 og årlige rundskriv om overføring av ubrukt bevilgning til påfølgende år.
For regnskapslinjer der det er gitt fullmakter til virksomheten i tildelingsbrevet på grunnlag av stikkordsfullmakter i Stortingets budsjettvedtak, skal fullmaktene skrives inn under rubrikken «stikkord» i tabellen. Eksempler på slike fullmakter er «kan overføres», «kan nyttes under» og «overslagsbevilgning». I veileder til statlig budsjettarbeid er stikkordsfullmakter beskrevet nærmere. For poster med stikkordet «kan overføres» kan sum av de siste to års bevilgning for postene overføres til neste budsjettår.
Se nærmere forklaring til utfylling av rubrikkene i tabellen under.
I den nederste delen av note B skal det gis kommentarer til benyttede budsjettfullmakter. Hvis virksomheten har mottatt en rekke belastningsfullmakter er det naturlig å samle kommentarene til disse i ett avsnitt som forklarer bakgrunnen for disse fullmaktene.
Unntaksvis benyttes belastningsfullmakter for rapportering på inntektskapittel/post (jf. rundskriv R-111 Bruk av belastningsfullmakter og betalinger mellom statlige virksomheter). Den virksomheten som har avgitt belastningsfullmakt for inntekter, skal ikke bokføre inntektene i sitt regnskap og heller ikke rapportere inntektene på kapittel og post til statsregnskapet. Regnskapsføringen av belastningsfullmakter for inntekter innebærer at virksomheter som har avgitt belastningsfullmakter, vil rapportere mindreinntekter i oppstilling av bevilgningsrapportering. Dette skyldes at kolonnen for samlet tildeling ikke skal reduseres med avgitte belastningsfullmakter, mens kolonnen for regnskap kun inneholder tall bokført i regnskapet til virksomheten og rapportert til statsregnskapet av virksomheten selv. Hele eller deler av mindreinntekten som skyldes avgitt belastningsfullmakt, skal vises i en egen tabell i note B under overskriften «Opplysninger om avgitte belastningsfullmakter på inntektskapitler».