Kompetanseslipp - DFØ presenterer nye digitale kompetansetilbud for ledere og medarbeidere i staten
Onsdag 19. april 2023 kl. 10–12
Sted: Deichmansalen, Deichman i Bjørvika
Om arrangementet
Vi som jobber i staten må utføre oppgavene våre og utøve rollen vår i tråd med vedtatt politikk, lover, regelverk, krav og forventninger. Dette er avgjørende for at staten skal ha legitimitet og for at samfunnet skal ha tillit til det vi gjør. På DFØs Kompetanseslipp denne våren lanserer vi et nytt e-læringskurs i grunnleggende forvaltningskompetanse og en rekke andre kompetansetilbud på tema som du trenger å kunne for å jobbe i staten, enten du er leder, HR eller medarbeider.
På dette arrangementet, som både er fysisk og blir strømmet, får du også presentert det strategiske kompetansemålbilde for statlige virksomheter som er utarbeidet av Kommunal- og distriktsdepartementet. Målbildet viser hva slags kompetanse den enkelte ansatte i staten bør kunne ha tilstrekkelig kunnskap om.
For å støtte opp virksomhetenes arbeid med strategisk kompetanseutvikling, vil vi gi innblikk i flere nye digitale kompetansetilbud utviklet av DFØ det siste året innen styring, ledelse og arbeidsgiverrollen.
Målgruppe
Ledere med personalansvar og HR i staten og andre som er interesserte i tema som forvaltningskompetanse og strategisk kompetanseutvikling
Nytt kompetansetilbud i grunnleggende forvaltningskompetanse
Vi som jobber i staten, må ha kunnskap om staten som en del av et demokratisk politisk system og statsforvaltningens særtrekk og virke. Å være vel kjent med forvaltningsverdiener som rammer for vårt arbeid, rolle og oppførsel, og kunne anvende disse er også viktig kompetanse å ha som statsansatt.
I 2023 lanserer vi i DFØ tre kompetansetiltak som skal belyse disse temaene:
- Forvaltningsreisen – e-læring i grunnleggende forvaltningskunnskap (lanseres 19. april)
- Kunnskapstesten i forvaltningskompetanse (lanseres 19. april)
- nytt e-læringskurs i forsvarlig saksbehandling og din rolle som statsansatt (kommer høsten 2023)
Forvaltningskompetanse som skal utvikles i fellesskap
Det nye e-læringskurset skal kunne stå alene som et individuelt opplæringstiltak. Vår erfaring er imidlertid at den beste læringen skjer når om virksomhetene tar dette som et felles kompetanseløft i egen virksomhet og kobler det til virksomhetsspesifikke problemstillinger.
På arrangementet viser vi derfor dere som er ledere, HR og opplæringsansvarlige hvordan dere kan legge til rette for diskusjon og refleksjon internt for å få mest mulig nytte av e-læringskurset.
Program
09.30 Kaffe/te og mingling
10.00 Åpning ved Hilde Singsaas, direktør for DFØ
Del 1: Lansering av nytt kompetansetilbud i grunnleggende forvaltningskompetanse
- Bli med på Forvaltningsreisen – ny e-læring i grunnleggende forvaltningskompetanse ved Sanja K. Skaar, seniorrådgiver, DFØ
- Hva kan du om forvaltningen? – Ta Kunnskapstesten i forvaltningskompetanse, Ragnhild Aamodt Grønlie, seniorrådgiver, DFØ
- Legg til rette for læring i egen virksomhet! Bli kjent med implementeringsmateriellet for det nye e-kurset ved Hanne Warloe, seniorrådgiver, DFØ
10.45-11.00 PAUSE
11.00 Del 2: Nye kompetansetilbud innen styring, ledelse og arbeidsgiverrollen
- Strategisk kompetansemålbilde i staten – Hva er fremtidens kompetansebehov, og hvilke felles, tverrgående kompetanseområder må styrkes? v/Gisle Norheim, statens personaldirektør, Kommunal- og distriktsdepartementet
Vi viser flere nye kompetansetilbud innen disse temaene:
- Ledelse og strategisk kompetansestyring, ved Klaus Breivik, seniorrådgiver, DFØ
- Kompetanseutveksling i staten – Utvikling av digital plattform, ved Malin Ruud, rådgiver, DFØ
- Kompetansetiltak for fremtidens arbeidskraft, HMS for lærlinger, ved Selma Hoummira, rådgiver DFØ
- Tillitsarbeid i praksis ved Christina Volen, seniorrådgiver DFØ
- EØS i etatsstyringen, ved Scott Nordsjø Dessingthon, rådgiver DFØ
- Kultur for innovasjon, ved Per Christian Harr, seniorrådgiver DFØ
12.00 Avslutning og takk for i dag
Praktisk informasjon
Arrangementet gjennomføres både fysisk og digitalt, men vi oppfordrer deg til å komme til Deichman Bjørvika og treffe både de som har utviklet mye av det vi skal lansere og opplæringsansvarlige fra andre virksomheter. Det blir lett bevertning før arrangementet og i pausen.
Det digitale arrangementet vil foregå som et Vimeo Live Event. Påloggingslenke til webinaret vil bli sendt ut i en egen e-post dagen før. Sjekk søppelkassen eller «annet»-fanen i innboksen din. E-posten med påloggingsinformasjon kan ha havnet der.
Vi ber om at du logger deg på kl. 9.50 for å løse eventuelle problemer med lyd og bilde før selve webinaret starter kl. 10. OBS - vi sender ut presentasjon og opptak med teksting i etterkant av arrangementet. Vit at teksting kan ta inntil to uker.
Pris
Arrangementet er gratis.